onsdag 21 maj 2014

Våran bro.

  • Beskriv vilken typ av bro ni valt att konstruera!Är det en bågbro, fackverksbro, balkbro eller en kombination av olika brotyper? Vi har gjort en variant på fackverksbron men ändå inte exakt lika dant. Jag har tyvärr inga bilder på våran bro för dom har David på sin dator och har inte skickat dom än.
  • Jämför er konstruktion med en verklig förlaga (någon känd bro)! Golden gate, Öresundsbron, Tullbron etc Quebec bridge är nog den mest kända bron bland fackverksbroarna om jag inte tror fel.

  • Var i konstruktionen återfinns den svaga punkten? (rita om så behövs)
  • Hur har ni förändrat eller förbättrat bron för att göra konstruktionen stabilare. Har ni då flyttat den svagaste punkten? Vi har hållit oss till vad vi tänkte från börjar förutom att vi satte ditt ”stödbalkar” under brobanan för att stabilisera den mer. Jag tror den svagaste punkten är där vi satte stödbalkarna eller i mitten av brobanan.
  • Vilka påkänningar och yttre krafter påverkar en verklig brokonstruktion? Jag tror inte den kommer sättas i gungning eller bli påfrestad av blåsten eftersom den är väldigt stabil och att det är ”hål” i den så luften kommer igenom utan problem.
  • Hur konstruerar man en verklig bro för att bemästra dessa yttre påfrestningar. Man måste tänka på allt, vad det ska vara för trafik/tåg/gångare, den ska klara alla väder och man måste tänka på den svagaste punkten och hur man ska göra för att förhindra att den går sönder.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar